دانلود ویدیو
متن مطالب مطرح شده در این ویدیو:
سلام و درود بر شما اعضای سایت بکرونو. من آرمین حسینی خیلی خوشحالم که دراین لحظات خوب در خدمت شما دوستان عزیزم هستم.
ما یک بخش جدید به سایت اضافه کرده ایم به نام تمرینات، بازی ها و مسابقات خلاقیت.
هدف ما از این بخش چیست؟
طبیعتاً ذهن همه ما آدم ها بازی کردن را دوست دارد، کَما اینکه می بینیم خیلی از آدم ها یا بازی ذهنی انجام می دهند و یا بازی هایی را بر روی تلفن همراهشان نصب می کنند و یا حتی سرگرمی های روزمره آخر هفته شان به نحوی به بازی مربوط می شود. ولی درصد کمی از هدف ما از بازی کردن و یا انجام دادن تمرینات، صرفاً سرگرمی ذهنی بوده است. بخش عمده قضیه، در حقیقت آموزش دادن و آموزش دیدن است.
ما مسائلی را مطرح می کنیم و تمریناتی بر روی سایت و در بخش تمرینات و مسابقات خلاقیت قرار میدهیم که این تمرینها مهارت های خلاقیت و حل مسئله شما را به چالش خواهند کشید.
قبل از هر چیزی اگر بخواهیم تعریفی داشته باشیم : ما در کل سه نوع مساله داریم. به عبارت بهتر سه دسته مساله داریم.
اولین دسته را من مسائل تک جوابی می نامم . مسائلی که فقط یک جواب دارد.
شما از این مسائل در دبیرستان و راهنمایی زیاد داشته اید. در ریاضی یا فیزیک. چیزهایی که با فرمول سر کار داشته اند. مثلا می گویید X+2 می شود ۷ خب حالا X-2 چند می شود؟ خب معلوم است می شود ۴٫
این سوالات یک جواب مشخص دارند و دارای عملکرد و یک فرمول مشخص هستند که نهایتا به یم جواب ختم خواهند شد.
دسته بعدی مسائل چند جوابی ولی چند جوابی محدود و دسته سوم مسائل چند جوابی نامحدود هستند.
چند جوابی محدود یعنی دسته دوم مسائلی هستند که، لزوما یک جواب ندارد. یعنی افراد مختلف بر اساس استدلال هایی که می آورند می توانند جواب های متنوع تر و مختلفی بدهند و هرچه نگاه خلاقانه تر باشد، هر چه استدلال متفاوت تر باشد و هرچه نگاهتان از یک زاویه متفاوت تر باشد جواب های متفاوتی می تواند داشته باشید، ولی خب این جواب ها زیاد نیستند. به عنوان مثال دو گیاه یکسان را در دو گلدان جدا و در یک گلخانه در نظر بگیرید. با گذشت زمان می بینیم یکی از آنها به طرز باور نکردنی ای رشد کرده ولی دیگری رشدش خیلی کم بوده است. حالا می خواهیم ببینیم و چ تحقیق کنیم که چرا یک گل انقدر بزرگتر از دیگری شده است. می بینیم که نور، زمان های آبیاری و خاک دخیل هستند. و بعد اگر بخواهیم با بررسی خاک می بینیم صدها عامل می توانند در آن دخیل باشند. در این قضیه، با تغییر هر کدام از پارامتر ها جواب به گونه ای تغییر خواهد کرد. به همین خاطر از یک نوع خاک در دو گلدان استفاده میکنند. مثلا یکی منیزیم و دیگری نیترات داشته.
خب در این زمینه ما عادت داریم که مسائل را محدود کنیم و بسیاری از این مسالی که در سایت مطرح خواهند شد مسائل چند جوابی محدود و نامحدود هستند تا بتوانیم بر روی بخشی از مهارت های خلاق شما کار کنیم و آن را پرورش دهیم.
در مقابل بسیاری از مسائل زندگی و کار ما، مسائل چند جوابی هستند که لزوما جواب های محدودی هم ندارند.
مثلا یک مدیر در جلسه مشاوره به من می گوید : انگیزه کارکنانم کمتر شده یا مدیر فروشی داشتم که خیلی خوب کار می کرده اما الان نتایج خیلی کم شده. خب عوامل خیلی زیادی وجود دارد و قطعا راه حل های خیلی زیادی هم می تواند وجود داشته باشد. چرا فروش مشکل پیدا کرده است؟ آیا موضوع بیرونی است؟ آیا مشکل از آن مدیر فروش است یا موضوع از سازمان است؟ من چگونه می توانم در شرکتم یا در سازمانم یک محیط خلاقانه تر داشته باشم؟
عوامل خیلی زیاد و در نتیجه راه حل های خیلی زیاد و جواب های متنوعی خواهیم داشت.
به همین خاطر وقتی مساله را حل می کنید رویکرد شما به حل مساله بسیار مهمتر از جواب آن است. اینکه شما چگونه مسائل را حل می کنید و چه فرآیندی را به کار می برید؟ قرار است شیوه حل مساله شما ارزیابی شود.
خیلی از آدم هایی که من دیده ام سریعا به سراغ قسمت جواب ها می روند تا ببینند که جواب دیگران چه بوده و چگونه می توانند بر اساس آن جواب ها یک جواب جدید بسازند؟
این اتفاق در کارگاه های خلاقیت ما هم زیاد می افتد. افرادی وجود دارند که درگیر حل مساله هستند، آدم هایی که به نظر من خلاق هستند و عاشق حل مسائل و عاشق چالش ها هستند. و عده ای دیگر نیز وجود دارند که خیلی سریع می گویند: کافیست! سریع تر جواب را بگویید تا به سراغ ادامه مسائل برویم.
به همین خاطر باید بگویم اگر شما به دنبال جواب هستید و تمایل دارید تا خیلی زود به جواب برسید، سری به ویدئو شهامت خلاقیت بزنید. من در این ویدیو مفصل توضیح داده ام که آدم هایی که ابهام رو دوست ندارند معمولا آدم های خلاقی نیستند و یک سری موانع ذهنی دارند و درست به همین خاطر خیلی ایده های خلاقانه تولید نمی کنند.
و ما می خواهیم رویکرد شما و روش شما را در حل مساله بررسی کنیم و بعد از آن روش های جدید فرآیند های جدید یعنی همان مساله را من برای شما حل می کنم و انواع جواب ها را بررسی می کنم. انواع استدلال ها را بررسی می کنم و خواهید دید که چگونه می توانیم ذهنمان را گسترش دهیم و چگونه می توانیم راه حل های بهتری تولید کنیم؟
موضوع این است که ما چگونه می توانیم دیدگاه های جدید را بررسی کنیم.
مثلا برای خیلی از جوان ها، برای خیلی از پسر ها موضوع سربازی مطرح است. بعد خیلی ها با ایده های خلاقانه شان می گویند من چطور این قضیه را دور بزنم؟ چطور جایی خدمت کنم که به من سخت نگذرد؟ چطور کاری کنم که خدمت سربازی من راحت تر بگذرد؟ ولی آیا کسی اینگونه به این مساله نگاه می کند که چکار کنم و یا چه ایده خلاقانه ای می توانم داشته باشم که هم خدمت سربازی را مدیریت کنم، هم به کار و زندگی ام برسم؟ چگونه می توانم رشد کنم؟ چگونه می توانم شرایط رشد بیشتری را برای خودم محیا کنم؟ قطعا اینطور است اما تعداد این افراد خیلی کم است.
خوب این یک نگاهِ متفاوت است. من کاری با فلسفه این قضیه نداریم. اینکه چه چیز درست است و چه چیز غلط.
فقط می خواهم ببینم چگونه می توانیم ایده های جدید بوجود بیاوریم. به همین خاطر می گوییم کشف راه حل های خلاقانه خیلی مهم است.
وقتی راه حل شما، رویکرد شما خلاقانه باشد نه تنها در مسائل بعدی هم می توانید همینگونه خلاق باشید بلکه جواب های شما هم قاعدتا خلاقانه تر خواهد بود.
نحوه جایزه دادن هم به این شکل است که، جواب ها ارزیابی می شوند و کسی که خلاقانه ترین جواب رو بدهد یعنی جواب های درست و خلاقانه، برنده خواهد بود.
جایزه های خیلی متفاوت هستند از محصولات سایت گرفته تا جوایزی که هیچ ربطی به محصولات ندارند و یا نقدی و ویژه هستند و بر اساس میزان خلاقیت شما و یا سطح دشواری مساله مشخص می شوند.
ولی اگر همان تمرین هایی را هم که بابت شان جایزه ای قرار داده نشده، فردی با یک نگاه خاص نگاه ویژه بررسی کند و جواب خیلی متفاوت تری از بقیه داشتته باشد باز هم مستحق جایزه خواهد بود.
اگر شما این ویدئو را زمانی مشاهده می کنید که چند مسابقه به پایان رسیده، من خواهش می کنم که برای حل تمرین ها و مسابقات پایان یافته نیز تلاش کنید و آنها را هم حل کنید چراکه اگر جواب شما بسیار خلاقانه باشد و یه جواب ویژه یا یک راهکار خلاقانه داشته باشید و یک نگاه متفاوت رو تست کرده باشید باز هم ما به این افراد هم یک جایزه خواهیم. البته نفس جایزه زیاد مهم نیست و هدف رسیدن به روش ها و راهکار های حل مسائل به صورت خلاقانه است.
هر هفته با هم همراه هستیم در بخش مسابقات و تمرین های خلاقیت. خیلی متشکرم درس های آینده را در هر کدام از مسائل با هم مرور می کنیم. در پناه خدا بدرود.